Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi är något vassare än tidigare år ...”

/
 • Jonas Jonsson, Patrik Zackrisson, Mats Eklund och Mats Hurtig i Östersundsrevyn repeterar sångnumret ”En skvätt eau-de-cologne”. ”Det är en liten           fräckis. Det ska bli spännande att se hur publiken tar emot den”, säger Mats Hurtig. Foto: Håkan Luthman
 • Patrik Zackrisson och Mats Eklund repeterar på ett sångnummer inför premiären av Östersundsrevyn.
 • Gunnar, Gunnel och n’Fritz repeterar inför premiären på trettondagsafton. Replikerna satt där de skulle. ”Ja, texten sitter i alla fall”, säger Patrik Zackrisson som spelar Gunnar.
 • För första gången regisseras Östersundsrevyn av Lars Gustavsson. Han var med vid lördagens repetition och gav några tips till ensemblen.

I lördags hade Östersundsrevyn sin första repetition efter en veckas juluppehåll. De kände sig något ringrostiga men var sugna på att börja repetera igen. För första gången regisseras revyn av Lars Gustavsson som är mest känd som kapellmästare i Lars Vegas Trio. På trettondagsafton är det dags för premiär.

Annons

I årets uppsättning av Östersundrevyn är det ovanligt många aktuella revynummer.

– Vi har med fler nummer än vanligt som kan knytas till det som har hänt under året, säger Mats Hurtig.

Den som går på Östersundsrevyn kan bland annat vänta sig skämt om den nya landshövdingen och skidskytte-VM. Det skämtas också friskt om det nya Storsjöbadet där kvinnor och män måste bada bastu tillsammans. Sketcher varvas med sånger.

Ett av sångnumren som de repade i lördags har titeln ”En skvätt eau-de-cologne”.

– Det är en liten fräckis. Det ska bli spännande att se hur publiken tar emot den, säger Mats Hurtig.

– Det kan säkert vara någon som sätter sig på tvären, fortsätter Patrik Zackrisson.

Vad sången handlar om vill inte ensemblen avslöja.

– Nej, den mår bäst av att publiken överraskas, säger Patrik Zackrisson.

Många av numren har lokal anknytning medan andra berör händelser som alla i hela Sverige känner igen. Det skämtas bland annat om FRA-lagen och finanskrisen. Maths O Sundqvist kommer självklart också att dyka upp.

Patrik Zackrisson, Jonas Jonsson och Elin Sandelius repeterar en sketch på riktig jamtska. Det är Gunnar, Gunnel och n’Fritz som står och pratar om allt från hur det är att ha en telefon med fingerskiva när man ska trycka fyrkant till att Gunnar är sjukskriven. En hel rad med ordvitsar hinner de också med under sketchen.

Elin Sandelius känner sig laddad inför premiären på trettondagsafton.

– Det känns som att vi har bra material och som är något vassare än tidigare år. Det ska bli roligt att komma ut och möta publiken, säger hon.

Mer läsning

Annons