Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi ändrar om vi vinner

Leif Persson socialdemokratisk ersättare i landstingsfullmäktige, skriver i LT 29 mars tillsammans med Emil Burman, socialdemokraternas politiske sekreterare i landstinget, att hälsovalet inte gör Litsborna friskare. Inget är mera sant än just detta. Sant är också att Lits hälsocentral med råge fyller kravet av att i det nya hälsovalssystemet klassas som hälsocentral. Trots detta har primärvårdschefen med landstingsrådet Robert Uittos goda minne, nu klassat Lit och Torvalla hälsocentraler som filialer, vilket i sin tur är en följd av att primärvården har ett sparbeting på 25 miljoner kronor, vilket på inget sätt har med vårdvalsreformen att göra! I min värld är en filial en distriktssköterskemottagning någonstans i glesbygden, inte en väl fungerande hälsocentral i Lit, eller Torvalla!

Att skylla på regeringens vårdvalsreform för sakernas tillstånd i Lit och Torvalla, när man som Persson och Burman nu gjort, ”kackat i eget bo”, är att inte ta det politiska ansvar man har att förvänta sig av ett majoritetsparti i landstingsfullmäktige!

Den borgerliga alliansen har krävt en ändring av klassificeringen av Lits hälsocentral och Torvalla hälsocentral. Går inte S, V och Mp med på detta, ja då kommer den ändringen att genomföras om den borgerliga alliansen vinner höstens landstingsval.

Christer Siwertsson, moderat gruppledare i landstinget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel