Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi ändrar om vi vinner

Annons

Leif Persson socialdemokratisk ersättare i landstingsfullmäktige, skriver i LT 29 mars tillsammans med Emil Burman, socialdemokraternas politiske sekreterare i landstinget, att hälsovalet inte gör Litsborna friskare. Inget är mera sant än just detta. Sant är också att Lits hälsocentral med råge fyller kravet av att i det nya hälsovalssystemet klassas som hälsocentral. Trots detta har primärvårdschefen med landstingsrådet Robert Uittos goda minne, nu klassat Lit och Torvalla hälsocentraler som filialer, vilket i sin tur är en följd av att primärvården har ett sparbeting på 25 miljoner kronor, vilket på inget sätt har med vårdvalsreformen att göra! I min värld är en filial en distriktssköterskemottagning någonstans i glesbygden, inte en väl fungerande hälsocentral i Lit, eller Torvalla!

Att skylla på regeringens vårdvalsreform för sakernas tillstånd i Lit och Torvalla, när man som Persson och Burman nu gjort, ”kackat i eget bo”, är att inte ta det politiska ansvar man har att förvänta sig av ett majoritetsparti i landstingsfullmäktige!

Den borgerliga alliansen har krävt en ändring av klassificeringen av Lits hälsocentral och Torvalla hälsocentral. Går inte S, V och Mp med på detta, ja då kommer den ändringen att genomföras om den borgerliga alliansen vinner höstens landstingsval.

Christer Siwertsson, moderat gruppledare i landstinget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel