Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vetgiriga jämtar i Vilnius

14 reslystna och vetgiriga jämtar flög häromveckan till Vilnius, för att under ledning av Litauenkännaren Karin Nordquist lära sig mer om vårt östra grannland.

Annons

Under sex dagar hann gruppen med det mesta av huvudstadens sevärdheter och dessutom två operor, en balett, en konsert med symfoniorkester och många trevliga restaurangbesök. Bland annat.

De flesta var överens om att besöket på Vilnius universitet var en höjdpunkt. Karin Nordquist undervisade i svenska vid universitetet under sju år på 1990-talet, och när hon nu kommer dit med sina grupper är det närmast obligatoriskt med ett besök på skandinaviska institutionen. Dagens svenskastudenter var exakt lika många som besökarna, så alla fick varsin jämte att prata med. Studenterna hade många frågor att ställa och snart surrade hela lektionssalen som en bikupa av ivriga samtal.

Samma dag besöktes också Sveriges ambassad i Vilnius, där gruppen visades runt av Laura Sudintaité, assistent till Sveriges försvarsattaché i Litauen, och Karin Ahnfelt, andre ambassadsekreterare och bördig från Östersund.

Åsa Eriksson Ahnfelt