Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranerna i rampljuset på Olympia

/

Niclas Alexandersson tackade för sig med att göra mål i karriärens sista match. Men det var Henrik Larsson, som kanske spelade sin sista match för Helsingborg, som fixade 2–1-segern till HIF på Olympia.

Annons
Matchen på Olympia hade bara akademisk betydelse. IFK Göteborg blev trea och Helsingborg fyra och det var klart före avspark. Desto mer kittlande var att två av svensk fotbolls stora profiler kanske spelade sina sista matcher på Olympia i går. Klart är i alla fall att Blåvitts Niclas Alexandersson lägger av.
Larsson var planens stora artist. Klackar, geniala framspelningar, tunnlar och så nickade han in det avgörande målet till 2–1 i den 54:e minuten. Det betyder att Larsson blev allsvenskans poängkung i år med 14 mål och tio assist.
– Att vi blir fyra är inget jag vill fira. Vi får vara nöjda med prestationen i år och vi har många unga spelare, men hade vi värvat under EM-uppehållet kunde vi varit närmare guldet, säger han.
Det är där skon klämmer för "Henke". Han vill att truppen ska bli vassare, det är en av förutsättningarna om han ska fortsätta spela. Tills vidare tänker Larsson hålla i gång med innebandy en gång i veckan med Helsingborgs elitlag.

Mer läsning

Annons