Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteraner bakom Djurgårdspoäng

Annons


Djurgården kan tacka sina veteraner för att laget tog en poäng mot nykomlingen Rögle.

3–3 blev det till slut och två av målskyttarna var 37-årige Marcus Ragnarsson och 32-årige Kristofer Ottosson.

Lägg därtill att Ragnarsson passade till 2–2-målet och 37-årige Nichlas Falk fick en passningspoäng.

-Rögle är bra. De forecheckar hårt och speciellt på hemmaplan med sitt publikstöd är de svåra, säger Marcus Ragnarsson.

Ragnarsson med 9,5 NHL-säsonger i ryggen (San Jose och Philadelphia) har gjort comeback i elitserien i år efter tre säsonger i allsvenskan med Almtuna.

-Senast jag lirade i elitserien var säsongen 94/95 och jag tycker det är riktigt roligt. Här blir det en helt annan uppmärksamhet än i allsvenskan, säger Ragnarsson.

Ragnarsson har fått en strålande start på säsongen både spel- och poängmässigt. Mot Rögle blev det två poäng och han toppar Djurgårdens interna poängliga med åtta poäng (två mål och sex assists).

Ragnarsson stod för Djurgårdens 1–1-kvittering i numerärt överläge i början av andra perioden. Ett mycket snyggt mål. Ragnarsson fintade bort en Röglespelare vid offensiva blålinjen, åkte mot mål och satte pucken i krysset.

-Lite kvickhet har jag kvar. Det sitter väl i generna. Sedan blev det lite väl enkel slalomåkning efter att ha fintat bort en Röglespelare på blå, säger Ragnarsson.

Djurgårdens interna poängliga är just nu veteranernas. Efter Ragnarsson ligger Kristofer Ottosson på sex (fyra plus två) och Nichlas Falk på sex (noll plus sex).

Men Djurgården är långt ifrån bara ett ålderstiget laget. Det vimlar av ungdomar. Exempelvis spelade Ragnarsson i par med Alexander Urbom som fyller 18 år i december.

-Så var det också när jag debuterade i Djurgården. Då fick jag som 18-åring spela ihop med veteraner som Mats Waltin och Thomas Eriksson, säger Ragnarsson.

En av de allra bästa unga djurgårdarna var 17-årige Jacob Josefson. Han var ytterst nära att ge Djurgården extrapoängen i sudden death.

Rögle fortsätter att överraska. Trots flera skador på nyckelspelare matchar man lagen i elitserien.

Frågan är bara hur mycket skador Rögle tål. Nu tvingades Cam Abbott bryta matchen i slutet av tredje perioden med en lårskada.

-Jag vet inte hur illa det är. Vi får avvakta tills i morgon, säger Rögles andretränare Björn Hellqvist.

Rögle har redan Christoper Nihlstorp, Chris Abbot, Andreas Salomonsson och Richard Demén-Villaume borta.

Mer läsning

Annons