Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VET EJ NÄR DENNA SKA GÅ, KOLLA MED NCJämtland sjukast i Sverige

Sjukpenningtalet har ökat i länet och landet. Jämtland toppar i Sverige, men det finns skillnader mellan kommunerna.

Enligt färska siffror från Försäkringskassan har sjukpenningtalet ökat i både Sverige och Jämtland. Man har jämfört december förra året med samma månad 2012, och sett följande:

Sjukpenningtalet, en snittsiffra för antalet dagar med sjukdagar per person under tolv månader, i Jämtland har ökat med 1,1 dagar till 11,4.

I länet finns regionala skillnader mellan kommunerna där Bräcke har högst antal sjukskrivna med sina 14,3. Därefter följer Ragunda, och Berg ligger tätt inpå.

Skillnader mellan män och kvinnor finns också, och i länet är den samlade siffran för kvinnor 14,9 dagar och för män 8 dagar.

Samtliga av dessa siffror gäller alltså december 2013.

I hela Sverige har sjukpenningtalet ökat med drygt nio procent till 8,38 dagar. Antalet personer som mottagit sjukpenning under december 2013 uppgår till 168 068 stycken, vilket är en ökning med knappt 13 procent.

Sjukskrivningarna beror i huvudsak på psykiska diagnoser, både vad gäller män och kvinnor. Detta enligt Försäkringskassan.