Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vesselträff för sjätte året i rad

För sjätte året i rad ordnades en Vesselträff för entusiaster från när och fjärran i. LT råkade på två av dem, som tagit sin Snow Trac ända från Stockholm, för att få köra vessla på fjället.

– Vi har skruvat på den här i fem månader, berättar Mikael Lindberg, chefredaktör på tidningen 4 Wheel Drive.

I Sveg fanns det inte så mycket snö kvar när Mikael Lindberg och Isak Fors, båda från Stockholm, passerade i fredags, på väg upp till Ljungdalen för den årliga Vesselträffen.

– Vi är ju jeep-åkare i grunden. Då är det kul att kunna komma ut och köra på snön också, säger Mikael Lindberg

– Jag är uppväxt i Jämtland, i Hammarstrand och åkte mycket vessla uppför slalombacken när jag var liten. Så när den här dök upp kände jag att vi måste slå till, säger Isak Fors.

Det är sjätte året i rad som det ordnas en vesselträff i Ljungalen, uteslutande för modellen Snow-Trac, en svensk uppfinning som börjad tillverkas redan 1957. Mikaels och Isaks exemplar är av årsmodell 1980, det näst sista året som fordonet tillverkades.

– Drivlinan är från en folkvagnsbubbla. Så det är en liten luftkyld motor som driver ekipaget, berättar Mikael Lindberg innan de sätter sig i bilen för fortsatt färd om Ljungdalen.

Till årets träff kom 17 ekipage. Alla var inte med samtidigt, en fick problem med oljeläckage och var tvungen att lämna och en tillkom under vägen, berättar Ljungdalsbon Göran Persson, som tillsammans med Arne Linding arrangerar träffen. De hade hoppats på rekord i år.

– Men tyvärr blev det några återbud i sista stund.

Turen gick upp mot Kesudalen, där ekipagen stannade för korvgrillning och kolbullar innan de vände ner mot Ljungdalen. Vädret var fint under förmiddagen men övergick sedan i mulet och blåst.

– Men det gjorde inte så mycket, vi har ju vindskyddet med oss. Och förra året var det trettio minusgrader men i år var det nästan plusgrader, säger Göran Persson som säger att både han och Arne är väldigt nöjda med årets arrangemang.