Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Verkligheten skräms

Jag har läst boken "Lönsam kommunal människohandel" av Ove Svidén och jag blev rädd när jag inser hur kommunen fungerar.

Varför finns då denna kommunala människohandel? Jo, den är väldligt lönsam för de kommuner som tar emot pengarna från statskassan och för de kommunalpolitiker som har lärt sig hålla tyst.

Genom att stämpla LVU i pannan på barn kan en lokal socialförvaltning med tingsrättens hjälp och några påhittade svepskäl ta barnet från dess föräldrar

Kommuner som "hjälper" barnet till en familjehemsplacering kan få upp till 40 000 kronor per månad.

Människohandeln i vårt land omsätter tiotals miljarder kronor varje år. Intäkterna från människohandeln är svåra att motstå för en svensk nedtystad byråkrat, som har ganska lätt att glömma med en bonus i fickan.

Den tyska tidningen "Der Spiegel" hade redan 1983 en artikel om saken med titeln "Kinder-Gulag im Sozialstaat Schweden". Har någon hört talas om Sverige som ett fångläger för vissa barn?

Just det. I landet Lagom råder tystnad för husfriden och lönsamhetens skull.

Unni Rolandsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel