Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vera är julens hjälte i Hackås

/
  • Foto: Henrik Flygare
  • Mössens gammelfarmor Gustava görs av Annika Persson. Maja Hedén och Niklas Svelander spelar Vera och Vincent.
  • Foto: Henrik Flygare

Julen får förhinder på grund av en grinig julfe som är avundsjuk på tomten. Men en modig liten mus ställer allt till rätta och pjäsen får ett lyckligt slut.

Annons
Hackås Teaterverkstad är i full färd med repetitionerna av sin julpjäs "Den magiska julnatten", som ges i två föreställningar i föreningshuset på söndag.
Dramatiken är påtaglig när den avundsjuka fen Impelstick (Therese K Zetterman) lägger hinder i vägen för tomtefar (Olle Svelander), så att han inte ska kunna leverera några klappar till barnen under julnatten. Men de små mussyskonen Vincent (Niklas Svelander) och Vera (Maja Hedén) upptäcker vad som pågår och lyckas ställa allt till rätta innan barnen vaknar.
Storyn är hämtad från den tecknade filmen "The Night Before Christmas" och i filmen är det mamma och pappa mus som är hjältarna.
- Mest pappa, för precis som det brukar vara i amerikanska filmer är det han som är modig och ger sig ut på farliga äventyr i skogen medan mamma stannar vid spisen där hemma, säger Lena Hagstedt-Sergel, regissör.
- Men vi har tagit oss friheten att ändra lite grann. I vår version är det musbarnen som fixar allt, och det är flickan Vera som är den modiga.
Och Maja Hedén fyller väl sin roll som modig mus, sjunger och agerar med stor säkerhet.
Men ingen i ensemblen är någon gröngöling.
- Alla har varit med förr. Några sen starten 1984, säger Lena Hagstedt-Sergel.
Åldern på skådespelarna varierar från nio till 40 år. Och pjäsen vänder sig i första hand till en barnpublik, men kan förstås ses med behållning av alla som har barnasinnet kvar och som gillar julsagor med lyckliga slut.

Mer läsning

Annons