Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vemhån tog andra raka i bykampen

Över 1200 åskådare fick se Vemhån segra i den tionde upplagan av bykampen i Lillhärdal. I finalen mötte man ärkerivalen Lofsdalen som hade en hård press på sina axlar.
– Jag sa att de skulle vinna för min skull eftersom jag inte var med, sa lagledaren Cenneth Landström lite besviket.

Kampen mellan byarna i de södra delarna av Härjedalen har under tio års tid varit en publikdragare av stora mått. Publikrekordet ligger på 1600 personer och man var inte långt ifrån att fixa den siffran. Totalt var det 943 inlösta och med alla ungdomar som gick in fritt på Solberga IP så var det drygt 1200 åskådare som fick se sina favoriter slåss om långvarig ära och berömmelse i olika grenar.

– Kul att se att intresset håller i sig, sa Ove Busk som hade fullt upp i funktionärsbåset för att räkna ut resultaten i de olika grenarna där sex olika byar deltog.

I fjolårets tävling segrade Vemhån och det var samma visa i år igen när man behärskade den avslutande finalen på bästa sätt och visade inga som helst tävlingsnerver och kunde hissa flaggan högst i topp och känna sig som segrare mot ett något moloket Lofsdalen som verkligen fick bästa stöttning av sin lagkapten Cenneth Landström.

– Jag sa att de skulle vinna för min skull och inte för Lofsdalen. Jag har ju varit med i alla år men i år ville jag vara lagledare, sa Cenneth Landström som säkerligen tar nya tag inför nästa års upplaga.