Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vemdalen ökar mest bland stugsugna

Funderar du på en fjällstuga i Sälen/Malung, Åre eller Vemdalen? Då är du inte ensam. Det är nämligen där många vill köpa stuga i år.

Annons

I topp ligger Sälen/Malung, strax efter kommer Åre och på tredje plats ligger Vemdalen. Det visar sökstatistik på olika fjällorter som Hemnet tagit fram.

– Sälen och Åre är betydligt större än Vemdalen så det är inte så märkligt att de får fler sök. Det intressanta är att så många fler blivit intresserade av Vemdalen, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet.

Vemdalen är den ort som ökat mest i popularitet, det är 70 procent fler som sökt på orten i år jämfört med samma period förra året. Enligt Ann Lorentsson, fastighetsmäklare i Vemdalen, beror det på att orten är mer genuin och har mer fjällkänsla.

– Vemdalen blir mer populärt på grund av fjällen, områdena, skidåkningen och eftersom det är snösäkert, säger hon.

Allt fler tittar efter fjällstugor, 16 procent fler än förra året på de fjällorter som Hemnet har kartlagt. Utbudet har däremot blivit något mindre, det är allra minst i Vemdalen och Sälen. Men för den som fortfarande är intresserad så gäller det att inte ge upp.

– Håll kontinuerlig koll på det som kommer ut så att du är informerad om vad som händer i stugvärlden, säger Staffan Tell.