Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem vinner och vem försvinner?

Det börjar bli glest mellan banden på scenen i ”Dansbandskampen”. Men Patriks Combo är fortfarande kvar. Spänningen stiger inför kvällen, vem vinner och vem försvinner?

– Jag tror att vi kommer att tuffa vidare, säger Patrik Zackrisson.

Fem program återstår och nu är det bara sex band kvar i tävlingen. Det finns ingen tid att vila för Patriks combo. Direkt när medlemmarna klev av flyget i söndags åkte de till sin replokal, på Frösön, som finns i samma korridor som partybandet Ständut blakks.

Gitarristen Fredrik Magnusson och trummisen Anders Erlandsson är trötta, nattens efterfest i Norrköping har satt sina spår. Men Patrik Zackrisson törs inte slappna av i det här läget. Nästan direkt efter lördagens tv-framträdande gick han och lade sig för att lyssna på nästa låt som de ska tolka: Rihannas ”Umbrella” . Nu är han fokuserad, de spelar låten om och om igen för att sedan pausa och gå igenom noter.

– Det är en jättebra låt, det är bra att den inte är så rakt skriven i verserna, säger Patrik.

Hemlighetsmakeriet är stort och Patrik har långssiktiga planer för en fortsättning i tävlingen. Inför varje ny omgång tar de in några dansare de känner som får avgöra hur dansvänlig musiken är. Lisa Söderberg och Jonas Englund, från Frösön, testar ”Umbrella” med en bugg. Jonas bror Magnus Englund får nöja sig med att stampa takten. Hans flickvän och danspartner har blivit förkyld och fick ställa in. Först spelas låten i snabb takt, sedan i en långsam version.

– Den första versionen har bättre fart och låter mycket bättre, säger Jonas.

– En låt med lite mer drag i är bra eftersom de hade en mycket lugnare låt sist, säger Lisa, efter att hon fått testat att dansa låten ett par gånger.

Patriks combo bestämmer sig för att satsa på buggversionen med mer tempo i. Formmässigt påminner den om The Baseballs rockabilly-tolkning av låten.

– Det här är det bästa vi kan få till på tre utan förinspelade bakgrunder, säger Patrik som förra gången klädde ut sig till Thomas Deutgen och skelade med ögonen medan han sjöng ”Han är min man”. Reaktionerna lät inte vänta på sig, både ris och ros. En kvällstidning skrev om det stora hånet mot dansbandsexperten. Så här i efterhand kan man se att framträdandet var ett rätt smart marknadsföringsdrag.

– Det är klart att jag bryr mig om hur saker och ting uppfattas. Jag skulle aldrig göra det om inte produktionen redan visste om det. Men marknadsföringsdraget ligger hos Deutgen eftersom han var smart nog att säga att han tog illa upp, säger Patrik och ler. Han berättar att det sista han och Deutgen gjorde var att göra tummen upp till varandra.

Men i kväll blir det seriöst och inget spexande, i alla fall inte under själva framträdandet. Men man vet ju aldrig vid sidan av. Hur det ska gå i kväll vågar Patrik inte sia om. Visst känner han att det nu börjar dra ihop sig. Men innerst inne är han inte så orolig.

– När man går på gågatan kommer det fram människor hela tiden för att stötta. Den inställningen gör att jag känner mig ganska lugn. Men åker vi ut så åker vi ut, säger han.

Och nu ringer telefonen, igen. Det är mycket nu skulle man kunna säga. Förutom Dansbandskampen har sonen från Börtnan även Östersundsrevyn att tänka på.