Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem vill gifta sig med S?

Det är fortfarande inte klart vilka partier som ska styra Bergs kommun den kommande mandatperioden.

Annons

Efter valet stod det klart att Socialdemokraterna var de stora vinnarna i Bergs kommun. Partiet lyckades få drygt 35 procent av väljarstödet och är därmed det största partiet i kommunen.

Eftersom Socialdemokraterna inte får egen majoritet måste de hitta samarbetspartners för att kunna regera. Men nu, drygt två veckor efter valdagen, finns fortfarande ingen färdig överenskommelse mellan Socialdemokraterna och något annat parti.

– Vi har pratat med lite olika partier, men det är fortfarande inget som är klart. Förhoppning kan jag lämna ett besked inom en vecka, säger Karin Paulsson (S), som är med i partiets förhandlingsgrupp och som troligtvis är Bergs kommuns nästa kommunalråd.

Det har tidigare spekulerats i om Socialdemokraterna tänker gifta sig med Centern för att skapa majoritet. Men inte heller Centerpartiets ordförande i Berg, Dan-Olov Westberg, har något nytt att komma med i ärendet.

– Vi träffas och diskuterar i partiet och med dem vi förhandlar med på kvällstid, men veckan har tyvärr inte hur många kvällar som helst, säger han.