Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem tjänar pengar på det nya busstorget?

Annons

Vem tjänar pengar på det nya busstorget? I varje fall inte skattebetalarna. Lyxbygget kommer att leda till höjd kommunalskatt. Om inte, skall det i alla fall betalas av Östersunds invånare på något sätt. Till att börja med har kommunen tillsatt en extratjänst som projektledare för att ta fram ett politiskt beslutsunderlag. En sådan projektledare är inte gratis.

Även om Diös står för kostnaden för bygget skall kommunen som hyresgäst betala en stor del av kalaset i form av höjda hyror för exempelvis bibliotek med mera, vilket leder till höjd kommunalskatt. Nya lösningar för bussarna skall betalas antingen via kommunalskatten eller genom höjda biljettpriser, höjda biljettpriser som kan drabba hela Jämtland.   

Diös mål är att tjäna pengar. Vi medborgare i Östersund är inte dummare än att vi inser att det är vi som i sista änden får stå för kostnaden på något sätt.

Det gamla busstorget kanske inte är världens vackraste. Men det fungerar och är tillräckligt bra för sitt ändamål. Det måste finnas viktigare saker för kommunen att satsa på.

Björn Wahlberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel