Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem tar ansvar för jämställdheten?

Ett av jämställdhetspolitikens mål är att kvinnor och män ska ha ekonomisk jämställdhet. Kvinnor och män ska ha samma möjligheter och villkor i fråga om utbildning och betalt arbete som ger ekonomisk självständighet livet ut.

I Jämtlands län, liksom i hela Sverige, har kvinnor högre utbildning än män, men tjänar mindre. Kvinnor jobbar oftare deltid, utför en större del av det obetalda arbetet i hemmet och är mycket sällan representerade i bolagsstyrelser. Män får bättre utdelning än kvinnor för sina studier genom högre löner och mer kvalificerade tjänster.

Ett faktum är att unga kvinnor lämnar länet i betydligt högre utsträckning än vad unga män gör. För Jämtland är det en framtidsfråga att tillvarata de resurser och den utbildning kvinnor har. Ojämställda förutsättningar hämmar tillväxten i Jämtlands län.

QnetZ är en politiskt och religiöst obunden förening. Vi arbetar för bättre förutsättningar och villkor för akademiskt utbildade kvinnor, för rättvisa löner och för bättre möjligheter till kvalificerade tjänster. Vi anordnar styrelseutbildning, lunchföreläsningar, mingel och roliga arrangemang, allt i syfte att synliggöra välutbildade kvinnor i Jämtlands län och bidra till en jämställd utveckling i länet. Våra aktiviteter skapar också nätverkskontakter, något som tillsammans med envishet visat sig vara mycket centralt för karriärutvecklingen.

Det är allas vårt ansvar att arbeta för ökad jämställdhet. Politiska partier, företag och andra organisationer och nätverk i Jämtlands län måste ta sin del av ansvaret. Den 13 oktober håller QnetZ en karriärmässa. Vi tar vårt ansvar för tillväxten och jämställdheten i Jämtlands län, tar du ditt?

Styrelsen QnetZ

gm Rosi Hoffer, Ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel