Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vem tar ansvar för det här?"

LT:s artikel om fallet med "Johan", en småbarnspappa i länet som tog sitt liv efter ett samtal med en handläggare på Försäkringskassan i Östersund har väckt starka reaktioner.

LT har fått väldigt många reaktioner på fallet "Johan" efter att vi publicerat historien på fredagen.

Många vittnar om tvivelaktigt bemötande från handläggare och att vara sjuk men ändå inte bli trodd.

Här är några av reaktionerna:

"Vilket djävla system. Jag har sjukersättning o vill börja arbeta igen. Då blir jag motarbetad i det. Läkare tycker jag kan arbeta. Men då det gäller att börja med arbetsprövning hittar dom saker att sätta stopp. Hade jag fått arbetspröva förra sommaren hade jag haft fast jobb nu. I vart fall 3-5 månader under året. Det tog dom bort. Till o med dom har slarvat bort överklagan till förvaltningsrätten så beslutet går ej att överklaga igen. Dom gör allt för att sänka en människa. Jag ville börja jobba men dom djävlas med personer in i det sista.", skriver signaturen ks.

"En lekman ska inte få göra en medicinsk bedömning, det är helt absurt! Det borde i lag förbjudas! Vad tänker dom med? Inte är det huvudet i alla fall!"

"Läs och begrunda. Vem tar ansvar för det här? Nu måste det bli slut på detta..."

"Blir bestört när jag läste detta hur kan man vara så känslokall och hård mot en person som har läkarintyg och haft en sån lång smärt problematik, försäkringskassan ska väl hjälpa människor inte stjälpa dem."