Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem ska regera i Berg?

Nu är det klart med maktskiftet i Bergs kommun.

I en koalition mellan tre partier blir Karin Paulsson (S) nytt kommunalråd.

– Det känns spännande, säger hon till LT.

Socialdemokraterna tog en stark vinst och fick 35,26 procent av väljarstödet i årets val i Bergs kommun. Men de har haft svårt att hitta samarbetspartners för det kommande fyra årens styre.

Mötena har varit många och det hela blev inte klart för än i går. Bergs styre för de närmsta fyra åren kommer att bestå av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Folkpartiet.

• Hur känns det att det är klart?

– Det känns väldigt bra och spännande, speciellt efter alla dessa år i opposition, säger Karin Paulsson.

• Vad blir viktigast för dig som kommunalråd i styret?

– Det är att ha en öppen dialog med våra medborgare. Nu har vi en trygg och stark majoritet, det kommer göra det mycket enklare att utvecklas som kommun, säger Paulsson.

• Varför tog det så pass lång tid att komma till en lösning?

– Demokrati tar lång tid ibland; mycket av det vi har diskuterat har gått ut på att fördela platser i nämnder och styrelser. Nu har vi kommit till en lösning och det kommer bli enklare att styra nu, när det inte är så många partier inblandade.

Det nya styret Bergs kommun skiljer sig avsevärt från det föregående. Tidigare styrde en koalition med Bergspartiet, Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Moderaterna kommunen.