Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem ska man tro på?

Uitto hävdar att sjunkande skatteintäkter beror på en stigande arbetslöshet. Men hans kollega Harriet Jorderud förkunnade nyligen på landstingsfullmäktige att skatteintäkterna glädjande har ökat. För att skatteintäkterna ska öka så betyder det att fler är i arbete än tidigare. Så vilket av de S-märkta landstingsråden har rätt? Precis här brister Uittos verklighetsbeskrivning, hans svartmålning säger en sak och realiteten något annat.

Sänkt skatt för de med låg inkomst, eller jobbskatteavdraget som det också kallas, var för oss viktigt ur ett solidariskt perspektiv för att ge familjerna med små marginaler en bättre ekonomi. Vi har helt enkelt fördelat till de som behöver mest, något Uitto säger sig vara för men som han i praktiken tydligen är emot.

Hur trovärdiga är Socialdemokraternas löften? Vilka ska ni regera med och blir det samma besked även om (V) och (MP) får vara med och hålla taktpinnen? Hur ska era skattehöjningar på 30 miljarder dämpa arbetslösheten? Hur ska för unga få jobb när de blir dubbelt så dyr att anställa enligt ert förslag?

Sedan år 2006 så har statsbidragen till landstinget och kommunerna ökat, det har riksdagens utredningstjänst konstaterat. Dessutom så finns det flera prestationsbidrag att söka. Jobbskatteavdraget har också haft en tydlig effekt på landstingets, och kommunernas, intäkter. Detta har vi förklarat i vår tidigare debattartikel. Så här slår Uitto in en öppen dörr och försöker svartmåla verkligheten.  

Nya Moderaterna meddelade på partistämman i oktober att vi inte avser att lova nya skattesänkningar nästa mandatperiod. Så här slår Robert Uitto, sin vana trogen, in en öppen dörr till.

Joel Nordkvist (M), Kandidat till landstinget 2014

Victor Ericsson (M), Kandidat till landstinget 2014

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel