Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem saknar TV4?

Efter beslutet att TV4 snart stänger ner de lokala sändningarna, har media- och politikerfolket (främst i stan) i sina medier rasat över beslutet. Argumenten har genomgående varit att nu kommer demokratin och pressfriheten att försvinna. De lokala nyheterna är livsavgörande, opinionen tystas, osv.

Efter att i många år försökt se de lokala nyheterna på TV4 Jämtland, så måste väl de flesta tittare boende utanför Östersund inse, att saknaden är nog bara lokalt i stan. Till 99 procent av sändningstiden är det Östersundsnyheter, reportage görs enbart i Ö-sund. När var TV4 senast ute i länet och gjorde inslag? Hur stor andel proportionellt av totala sändningstiden har genom filmade inslag fördelats mellan Ö-sund och övriga länet? Skillnaden i variation och proportion mellan stan och landsbygd är himmelsvid om man följer SVT:s Jämtlandsnytt och TV4. Tacka vet jag SVT.

När hade TV4 nyheter utanför stan? När gjordes ett positivt inslag från landsbygden? (då räknar jag bort Ö-sunds landsbygd.) JO, när man läser en nyhet man snappat upp från LT eller ÖP! Samtliga nyhetstelegram avslutas helt sanningsenligt med förtydligandet: skriver ÖP, skriver LT. Redaktionen har inga egna nyheter eller uppslag, de bara refererar till länets två tidningar. Dessa nyheter läser vi bäst själva i lugn och ro hemma. TV4 och redaktionen slipper alltså anstränga sig själva för att fylla sin sändningstid.

Landsbygdsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel