Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem hjälper oss?

Annons

Jag är arbetslös och i medelåldern. Jag har en arbetsskada och har haft cancer. Ville ej bli förtidspensionär trots att jag blev erbjuden det i flera år, utan arbeta så mycket som jag klarar av. Blev därför friskskriven efter de nya regler som infördes av moderaterna. Söker alla jobb jag hittar. I dag är jag nollad på försäkringskassan. Utan ersättning från facket. Under en period fick jag fast anställning men efter 6 månader upphörde den p g a arbetsbrist. Jag måste ha ett fast jobb i 1 år för att få a-kassa igen. Trots att jag i hela mitt liv betalat medlemsavgift. Lever på existensminimum 8200 kr månaden och har knappt råd att äta. Varje Måndag och torsdag har arbetsförmedlingen öppet för oss arbetslösa. För två veckor sedan hade jag avtalad tid med min s k handläggare. Då denne tyvärr var sjuk så inställdes mitt besök. Ny tid skullen meddelas. En vecka senare får jag ett brev om att jag ej lämnat jobbrapport. Alltså vilka jobb jag sökt. Sköts inte detta kan min ersättning dras in. Den s k aktivitetsstödsersättningen på 5 200 kr i månaden. Det första jag gör på måndagen är att besöka arbetsförmedlingen.

Nu till mitt problem. Jag möts av en låst ytterdörr. Varför? Jo det lilla besöksrummet är fullt av jobbsökande invandrare. Det är kö utanför och när en person kommer ut får en gå in genom den låsta ytterdörren. I receptionen sitter en utländsk person som kan deras språk. Jag är den enda svensken. Tyvärr är det bara att gå hem igen med oförrättat ärende.

På morgonen har jag lyssnat på Stefan Löven (S) och hans löften om jobb och en översyn av olika ersättningar till sjuka och arbetslösa. Det syns att han är medmänsklig. Reinfeldt däremot verkar vara totalt oberörd över människor som har det svårt. Vet allmänheten om hur överjävligt moderatregeringen har fått till det i Sverige i dag?

Visst skall vi hjälpa människor som har det svårt men. vi måste även värna om våra egna medborgare. Sjuka, gamla, barn, arbetslösa och andra utsatta.

Mia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel