Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem försöker Durre lura?

Han skriver i en insändare den 29 november att Sverigedemokraterna anser att alla människor har lika värde.

Vem försöker han lura, sig själv, eller Sverigedmokraternas väljare? Eller har du blandat ihop partiprogrammen och läst något annat partis? Så här står det i Sverigedemokraternas principprogram:

”Den viktigaste faktorn i ett tryggt, harmoniskt och solidariskt samhälle är den gemensamma identiteten, vilken i sin tur förutsätter en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland befolkningen. Av det följer att den nationalistiska principen – principen om en stat, en nation – är grundläggande för Sverigedemokraternas politik.”

”För att vi ska få en mer fullständig definition av nationen, måste sådant som språk, religion, lojaliteter och ursprung tillfogas. Man ska alltså också kunna känna igen varandra såsom tillhörande samma nation. Nationen utgörs av folket och dess särart.”

Ni pratar alltså om gemensam identitet, etnisk likhet, ursprung och särart.

Om vi slapp nationalistiska grupper/partier som utifrån etnicitet och härkomst placerar människor i fack i sina program och i stället ser varje person som en unik och viktig individ, skulle vi komma allt närmare ett samhälle fritt från fördomar och rasism.

Möts man med respekt, visar man respekt. Får man sitt värde bekräftat, bekräftar man andras värde.

Eva Hillén Ahlström (S), Bräcke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel