Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem borde gå?

Annons

En förvaltningschef får gå i Härjedalen. Anledningen är fördold. Men här är en högst trolig anledning. Förvaltningschefen har förmodligen värnat sitt ansvarsområde och kanske även sina medarbetares ansvarsområden från intrång i delegationen.

Något som borde vara uppskattat i varje frisk organisation. Vad kan det då vara för intrång som kan ha skett? Med största sannolikhet är det kommunchefen som i vanlig ordning har varit klåfingrig och varit i detaljer långt bort i delegationsordningen och där, i den miljön haft en annan åsikt än förvaltningschefen och kanske även medarbetare om vart verksamheten ska ta vägen i sin utveckling. Detta klåfingreri är däremot något som aldrig kan accepteras i en frisk organisation. Normalt sett ska förvaltningschefen tillsammans med sina medarbetare fatta alla beslut som har att göra med hur politikernas mål ska uppnås/förverkligas. I Härjedalen är det sorgligt nog inte så, här gör kommunchefen lite som hon vill vilket skapar oreda i organisationen och bromsar upp nödvändig handlingskraft kring utveckling. Så en liten fråga är väl på sin plats; Vem borde få gå?

N´ D

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel