Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem borde gå?

En förvaltningschef får gå i Härjedalen. Anledningen är fördold. Men här är en högst trolig anledning. Förvaltningschefen har förmodligen värnat sitt ansvarsområde och kanske även sina medarbetares ansvarsområden från intrång i delegationen.

Något som borde vara uppskattat i varje frisk organisation. Vad kan det då vara för intrång som kan ha skett? Med största sannolikhet är det kommunchefen som i vanlig ordning har varit klåfingrig och varit i detaljer långt bort i delegationsordningen och där, i den miljön haft en annan åsikt än förvaltningschefen och kanske även medarbetare om vart verksamheten ska ta vägen i sin utveckling. Detta klåfingreri är däremot något som aldrig kan accepteras i en frisk organisation. Normalt sett ska förvaltningschefen tillsammans med sina medarbetare fatta alla beslut som har att göra med hur politikernas mål ska uppnås/förverkligas. I Härjedalen är det sorgligt nog inte så, här gör kommunchefen lite som hon vill vilket skapar oreda i organisationen och bromsar upp nödvändig handlingskraft kring utveckling. Så en liten fråga är väl på sin plats; Vem borde få gå?

N´ D

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel