Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem blir årets överlevare?

/
  • Ellenor Pierre, Jarmo Heinonen, Anna Lundh och Nina Amjadi slåss om segern i lördagens final av ”Robinson”. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

I 38 dagar har de kämpat mot svälten och pakterna i Filippinerna. I kväll är det dags för det sista örådet i årets ”Robinson”.
Blir det en dalkulla, en baskettjej, en egenföretagare eller en trebarnsmamma som vinner?

Annons

Förra veckan såg vi Ellenor Pierre, Anna Lundh och Jarmo Heinonen gå vidare till finalen genom att vinna varsin immunitetsstatyett. Erik Blomqvist blev utröstad i örådet, vilket gav Nina Amjadi den sista finalplatsen.

– Det sved att inte ha tagit sig vidare genom att vinna immunitet. Jag klarade mig vidare på grund av att jag inte blev utröstad. Jag önskar att jag hade förtjänat det med en seger, säger Nina Amjadi till TT Spektra.

Finalisterna beskriver finalen som tuff, dagarna innan den första semifinalen beslutade de sig för att spara på maten.

– Vi hade så lite ris kvar så vi beslöt oss för att äta varannan dag, säger Ellenor Pierre och berättar att deltagarna låg ner så mycket som möjligt för att spara energi.

– Vi åt det sista riset innan den första finaltävlingen, vi var så svaga, säger Nina Amjadi.

I den första semifinalen ska deltagarna hålla balansen på en uppdaterad version av den gamla klassikern ”Plankan”.

Vinnaren får den första platsen i finalen medan de övriga tre får tävla vidare i nästa gren. I den andra semifinalen ska finalisterna samla pusselbitar i olika deltävlingar. Den som först får ihop pusslet blir den andra finalisten.

Därefter är det slutligen dags för säsongens allra sista öråd där årets ”Robinson” ska koras.

Mer läsning

Annons