Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem är fattig?

Definitionen fattigdom i Sverige var den enda sanningen som kom fram i partledardebatten Agenda och uttalades av Fredrik Reinfeldt fast det såg ut på honom som att tungan slant.

Vad är det att vara fattig? Själv har jag årsinkomst 114 000, därutöver bostadstillägg. Jag tycker inte att jag är fattig utan väldigt privilegierad och har det mycket bra. Av alla på jorden ser jag mig som en av de mest lyckligt lottade. Löfven sa i programmet att det var ungefär skamligt att behöva gå till socialtjänsten för att få hjälp, och att då behöva sälja bilen och villan. Oj vad hemskt sälja bilen! Själv har jag en skrotbil och den har jag fått behålla om jag har behövt hjälp, för gränsen är satt på årsmodell och dess värde. Måste man ha allting kunna gör allting? Jag skäms inte för mig, fast så fort man är ute och kör skrotbilen och man möter polisen så är de snabba och stoppa mig, kanske de skulle inrikta sig på lyxbilar istället.

Monessa Erenbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel