Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vegobiffar med citrongräsröra

Mjuka inuti och frasiga utanpå är de saftiga quinoabiffarna. Perfekta tillsammans med den uppfriskande röran.

Annons

4 personer

2 dl quinoa tricolore

2 ägg

2 dl hirsflingor

en halv purjolök

0,5 dl smör- & rapsolja

100 g riven ost mager

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

ett halvt citrongräs

250 g keso

rivet skal och saft av 1 lime

3 betor, gärna blandade färger

salt

ärtskott

Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något. Rör ihop ägg och 1 dl hirsflingor i en bunke och låt stå cirka 10 minuter. Finstrimla purjolöken. Fräs den mjuk i lite av smör- & rapsoljan. Rör ner quinoa, purjolök och ost i äggblandningen. Smaka av med salt och peppar. Låt vila 10 minuter. Banka citrongräset och hacka det fint. Blanda med keso och limeskal. Smaka av med salt. Skala och skiva betorna så tunt som möjligt och krama ihop med limesaft och salt. Forma åtta biffar av smeten. Vänd dem i hirsflingor. Stek dem frasiga i smör- & rapsolja 2 minuter på varje sida. Servera varma med sallad och citrongräsröra. Garnera med ärtskott. Receptet kommer från Arla.