Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckan som gick

/

Annons
Svensk travsport lever...
... om vi ser det ur perspektivet att plocka fram stjärnhästar. Galna explosioner av lycka från tränaren Stefan Hultman som fick se Örjan Kihlström lotsa fram supertalangen Maharajah till seger i kriteriet. Några dagar senare - efter en oerhörd duell mot dittills obesegrade Commander Crowe- se sin Triton Sund vinna SM. Återigen med Kihlström i sulkyn.
Kronprinsar alla tre nämnda hästar. Vem blir kung?

NHL-start i Europa...
... var väl inte så där alldeles våldsamt märkvärdigt, egentligen. Hit med slutspelsmatcher, då jädrar.

Som något katten släpat in...
... behandlas Ägirs simmare i badhuset. Obegriplig njugghet.
Simsport är kvalificerad idrott. Inget halvsuspekt särintresse.

Har vi förstått...
... hur stort det är att Patrik Sandell kuskar runt och kör VM-tävlingar i rally?

Snacka om att håva in...
... eller vad ska man säga om att Alexander Edler tecknat ett fyraårskontrakt med Vancouver värt nästan 90 miljoner kronor. Visst såg vi att han var bra redan som pojklagsspelare. Men detta. Bara att gratulera.

Underskattade Johan Jönsson...
... lirar hockey på en annan nivå än Edler, nämligen i Näldens IF och div 1. Ratad av ÖHC inför förra säsongen. Visar nu sin storhet genom att vara motorn i överraskande starka Nälden.

Okänsligt beslut...
... av Svenska Fotbollförbundet att stoppa Ytterhogdal, och andra små föreningar, från möjligheten att spela med ett helt gäng utlänningar hitplockade på turistvisum.

Ser bara förlorare.
Tre raka torskar...
... av Jämtland Baskets herrar suger förstås. Tålamod med tränare Echoffs filosofi anbefalles. Spelidé och kunnande finns. Kan bli bra till slut.

Ara Abrahamians kamp...
... går vidare. Kan sluta i att hans OS-protest leder till upprensning på ledar/domarnivå och att brottningen återgår till begripliga och sportsliga regler. Lex Abrahamian.

Konstig matchbild...
... blev det när Sverige tog emot Portugal i VM-kvalet. För inte var jag väl ensam om att förvänta mig att Sverige skulle få koncentrera sig på försvar. Stentråkigt EM senast. Nu börjar vi, säkerligen orealistiskt, att hoppas på ny glansperiod.

Av någon anledning...
... är vi oerhört fascinerade av Sven-Göran Erikssons alla öden och äventyr. Nu är även den senaste smekmånaden över. Mexico torskade i VM-kval mot Jamaica.
Första steget mot en ny utlöst gyllene fallskärm?

Starke Arvid...
... i dagens upplaga är tveklöst Kari Mattila, 63, Orrviken.
Fyra silvermedaljer från veteran-VM i styrkelyft senast gör att Kari nu samlat på sig 58 internationella medaljer. Han siktar på fler och han tror att han kan förbättra sina resultat.

Stort tack...
... och grattis till både karriär och avslutande dubbelseger i Stockholm Open, Jonas Björkman.

Mer läsning

Annons