Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vd ångrar inte uttalandet

Milkos vd, Göran Henriksson, ångrar inte sitt uttalande i tidningen Land lantbruk.

– Vi står och faller inte med 40 bönder, säger han.

Annons

Göran Henriksson förklarar att frågan han fick i Land lantbruk handlade om hur många bönder som kunde lämna Milko innan föreningen skulle drivas till likvidation.

– Det jag sade då var att om 40 stycken väljer att lämna Milko så faller vi inte med det. Vi har cirka 800 bönder som är medlemmar i föreningen så om de här 40 lämnar betyder inte det att föreningen går i likvidation. Sedan är det naturligtvis olyckligt att inte vill vara kvar.

Milkos vd säger att han inte ångrar sitt uttalande och att hälsingebönderna själva måste få avgöra om de vill gå till Arla eller stanna kvar hos Milko.

– Jag har känt till det här länge och vet att det finns en oro bland våra ägare. Men vi har tidigare sagt att vi vill återkomma i oktober och 95 procent av våra medlemmar har accepterat det. Om Olle Jonsson och de andra 40 vill byta förening så är det en ägarfråga.

Göran Henriksson säger att Milkos ledning under oktober månad kommer att lämna besked om när föreningen kan höja det pris som bönderna får för den mjölk de levererar. Då kommer också ytterligare ett sparpaket att presenteras, något som beräknas minska Milkos kostnader med mellan 10 och 20 miljoner kronor.