Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VC-tävlingarna i Åre ställs in?

Det är krisläge kring Åres världscuptävlingar i freestyle.
400 000 kronor saknas för att årets tävlingar ska kunna genomföras.
– Det känns inte bra, säger Anders "Mascot" Olofsson.

Världscupen i freestyle är ett stående inslag i Åres vintersportutbud.

I år var 8 mars inringat i kalendern. Samtidigt som alpina världscupen skulle puckelpiståkarna inta Åre.

Nu är det dock krisläge. Ekonomin håller inte och allt pekar på att tävlingarna ställs in.

– I morgon torsdag är deadline. Det saknas helt enkelt för mycket pengar, säger tävlingsgeneralen Anders "Mascot" Olofsson.

Jämfört med tidigare säsonger fattas det sponsorer för att evenemanget ska gå runt. I runda tal handlar det om 400 000 kronor.

– Eftersom vi inte har något bolag bakom oss så handlar det här om Åre SLK:s kassakista. Och de här tävlingarna ska ju generera pengar dit, absolut inte ta några pengar. Så det vågar vi inte riskera, säger Anders "Mascot" Olofsson.

Det är inte FIS, internationella förbundet, som har pressat fram en deadline för Åre. Det är tävlingsorganisationen själv som har satt ett slutdatum nu i veckan.

– Det är för mycket folk involverade, samt att tv ska sända tävlingarna. Det känns inte schyst att gå och hålla på det här in i det sista.

– Hoppet är det sista som överger en, men det känns inte bra just nu. Det ser mörkare ut för varje timme som går, säger Anders "Mascot" Olofsson.