Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Växtvärk räddar kvar förskolan i Såå

Förslaget var att lägga ned förskolan i Såå men den blir kvar i vart fall tillfälligt, efter ett beslut i barn- och utbildningsnämnden i Åre kommun.

Det pågår byggnation av ny förskola i Undersåker med sex avdelningar och förskolan i Såå var tänkt att läggas ner för att spara pengar. Den är inrymd i en privatägd lokal som inte bedöms motsvara behoven för förskolans uppdrag.

Men enligt barn- och utbildningsnämndens ordförande Anna-Karin Vernberg (M) blir förskolan i Såå kvar tills de nya förskoleavdelningarna är på plats.

– Vi vill känna oss trygga med att barnen har en tillfredsställande miljö. Med den volymökning vi har är vi inte trygga med att ta bort en enhet, säger Anna-Karin Vernberg till P4 Jämtland.

Hennes bedömning är att förskolan i Såå kommer att försvinna så småningom men det går inte att precisera närmare med tanke på de växande barnkullarna.