Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattudalens naturskyddsförening

Den 12 mars hölls årsmöte för Vattudalens naturskyddsförening, som är lokalavdelning för Naturskyddsföreningen i Strömsunds kommun.

Pieter Fürst blev omvald som styrelseordförande och övriga styrelseledamöter blev Robert Jansson, Ulf Ramstedt, Anna Andrée och Moa Cromberger.

På årsmötet diskuterades vad föreningen ska ägna sig åt under 2014 förutom alla olika aktiviteter som återkommer varje år; ugglekväll, strömstareräkning vid Edsån, fågel- och svamputflykter med mera.

Medlemmarna tycker att frågan om ekologisk mat och matlagning borde vara ett tema vidare borde vi ge i uppdrag åt kommunen att kolla upp förskolebarnens miljö med tanke på larmrapporter om gifter i plastleksaker. Ett annat problem som vi borde uppmärksamma mer är den ökande nedskräpningen både i naturen och i samhällen.

Föreningens viktigaste uppgift är förstås att hålla koll på skogsbruket så att inte värdefulla miljöer försvinner. Att bevara sjöarnas stränder från exploatering är en annan viktig fråga. Årsmötet antog också två uttalanden; först att vi tycker att det räcker med vindkraftsutbyggnad i vår kommun och sedan att vi inte vill ha mer fiskodling i kommunens vatten.

Årsmötet avslutades med ekologiskt fika.

Ulf Ramstedt