Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenskadade hus i spåren av regnåskvädret

Flera larm om vattenskador i byggnader rapporterades efter tisdagskvällens regnåskväder.

Vid 18-tiden larmades räddningstjänsten i Härjedalen då det forsade in vatten i Folkets hus i Sveg.

Det var otaliga kvadratmeter som dels hade kommit in i trafikskolans lokaler, dels trängt in på verandan under restaurangens balkong.

– Min hund har inte velat gå ut på hela dagen, han kände nog att det var något på gång, säger Stig Karlsson, ägare av trafikskolan som hyr lokalerna av Härjedalens kommun.

Under kvällen kom flera larm om vattenskada i byggnader när regnåskvädret mullrade fram mellan Härjedalen och Östersund samt andra delar av länet.

I en fastighet på gränsgatan i Sveg rann det in vatten i en källare och ägaren åkte själv iväg för att hämta pumpar.

Uppgifter om vattenskada i byggnad rapporterades också från Stallvägen i Brunflo vid 19.30-tiden.

Från kvarteret Granen i Strömsund ledde det intensiva regnet till översvämning ute och i Sporthallen i Strömsund blev det också problem. Vid 20.15-tiden fortsatte problemen i Sveg när en fastighet på Åkargatan drabbades av vattenskada.

SMHI-utfärdade en klass 1 varning för stora regnmängder. Risken bedömdes som stor för 30-50 millimeter regn i Jämtland under tisdagskvällen och natten mot i dag.