Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västra Storsjöbygdens SPF

Västra Storsjöbygdens SPF har haft en omfattande verksamhet under sommar och höst.

Annons

Strax efter midsommar företogs en tre dagars bussresa till Dalsland där båtfärden på Dalslands kanal blev ett mycket uppskattat inslag. Reseledare var som vanligt Mona Larsson.

Höstens verksamhet inleddes i augusti med middag på Sällsjögården där Birger Eliasson, född och uppväxt i Sällsjö, underhöll med en intressant berättelse om hotellets och byns förändring under kraftverksbygget i Sällsjö-Håckren.

I oktober samlades föreningen till ett mycket intressant möte hos Nordlock i Kvitsle. Kurt Persson, fabrikens vd, berättade då om företagets utveckling från starten till idag. Fabriken i Kvitsle, som nu sysselsätter över 100 personer, är en viktig del av Nordlock-koncernen men också värdefull för den omgivande bygden därför att merparten av de anställda kommer därifrån.

Vid föreningens novembermöte i Trångsviken talade Tor Norrman, grundare av Skärvångens bymejeri, om sitt företags utveckling och betydelse för byn. Han berättade också om konsten att tillverka ost, något som går många tusen år tillbaka i tiden. Bland SPF-medlemmarna kunde väl några närvarande referera till egna försök med osttillverkning, mennu fick de åka hem med ny kunskap om ostlagring, mjölksyra och mögel. Alla åhörare passade också tillfället att ta hem konkret kunskap samlad i påsar.Ännu ett underhållande och lärorikt SPF-möte!