Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västjämtlands folkmusikförening

Västjämtlands folkmusikförening har hållit årsmöte på Skansegan i Järpen .

Enligt stadgarna har föreningen till sin uppgift att i första hand verka för bevarande och levandegöra folkmusiken i Västjämtland. Föreningen har ett spelmanslag och i övrigt stödjande medlemmar.

Spelmanslaget har under året träffats cirka trettio gånger för övningar och olika framträdanden. En höjdpunkt under året var när Kalmar spelmanslag var på besök och flera gemensamma framträdanden ägde rum, bland annat en spelkväll på Ocke bygdegård och en folkmusikgudstjänst i Undersåkers kyrka.

På Enaforsholms fjällgård anordnades för tjugonionde gången en Jämt-Tröndersk spelträff. Även i år kommer en spelträff att äga rum.

Årsmötet inleddes med minnesord över medlemmarna i spelmanslaget Hans Runsten och Karin Osterman.

Till styrelse valdes Lennart Ocklind, ordförande, Per Anders Östberg, sekreterare, Sewald Allmin, kassör Nils Eric Nilsson och Elin Östberg, ledamöter. Revisorer Ingmar Fredriksson och Per Wiklander med Lissy Mattsson som ersättare.

Årsmötet avslutades med förtäring och en stunds spelande.

Lennart Ockelind