Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västernorrlands Stamningsförening

Annons

Västernorrlands Stamningsförening har haft årsmöte och Norrlandsträff på Hotell Södra berget i Sundsvall. Ulf Carlssson från Acclaro, Stockholm, föreläste över ämnet Att stamma – hinder eller möjlighet? Han berättade att han alltid har stammat och rädsla för att stamma har präglat hans liv. I skolan var han livrädd för att lärarna skulle be honom svara. Han har jobbat mycket med sin stamning. Har jobbat som polis och varit idrottspsykolog, jobbar nu med mental träning i eget företag. Har mottot Alla går att utveckla.

Ulf skulle inte vilja leva om sitt liv utan stamningen. Han gör det han gör idag tack vare stamningen, jobbar som mental tränare i ett lag i elitserien.

Ulf betonade att det är viktigt att känna sig själv! Med en bild på hjärnan försökte han förklara hur våra tankar styrs från vänster och höger hjärnhalva, och hur de olika sidorna är bra på att utföra olika uppgifter.

Kodjo berättade om sitt skolprojekt i Ghana. Tack till alla som deltagit och bidragit till att Norrlandsträffen blev så bra!

Ulla Wikström