Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat för Resumé: TV4 gör stora nedskärningar – slutar med lokal bevakning i Sundsvall

Bonnier Broadcasting måste spara 400 miljoner och varsla drygt 90 tjänsten enligt uppgifter till Resumé. Nu går affärsområdeschefen Casten Almqvist ut och bekräftar uppgifterna. Det innebär bland annat att de två riksreportarna som har arbetat med placering i Sundsvall kommer att få sluta.

Annons

TV: Vi sänder live med anledning av att TV4 slutar med lokal bevakning i Sundsvall och Falun

Under onsdagen publicerade Resumé uppgifter om att Bonnier Broadcasting måste spara nära 400 miljoner de kommande två åren. Genom sparpaketet försvinner 90 tjänster och Nyhetsbolaget och TV4 kommer återigen att slås ihop.

Nu bekräftar Bonnier Broadcasting uppgifterna till Resumé.

– Vårt mål är att erbjuda våra tittare och användare Sveriges bästa tv-upplevelser, oavsett plattform. För att få ökat handlingsutrymme måste vi bygga en ännu skarpare och effektivare organisation och en bättre kostnadsstruktur. Vi vill fortsätta ligga steget före i vårt transformationsarbete och därför genomför vi de här kraftfulla insatserna nu, när många av indikatorerna i vår verksamhet pekar uppåt, säger Casten Almqvist, vd för TV4 och Bonnier Broadcasting i ett pressmeddelande.

Läs mer: TV4:s lokala redaktion i Sundsvall upphör

Enligt Resume kommer en rad förändringar i kanalutbudet att göras. Sen så kommer TV4:s riksreportrar bland annat att gå från 24 till 18 och de lokala redaktionerna i Jönköping, Norrköping, Falun och Sundsvall avvecklas helt, även centralredaktionen i Stockholm drabbas av nedskärningar i personalstyrkan.

För tre år sedan fattades beslut om att lägga ner alla TV4:s lokalredaktioner och däribland lokalredaktionen i Sundsvall. Man slutade även att sända lokala nyhetssändningar. Då berördes sex tjänster, men två av dem fick fortsätta att arbeta som riksreportrar med placering i Sundsvall. Det är alltså de två personerna som nu är drabbade.

De fackliga förhandlingarna har inletts och målet är att förändringarna ska vara helt genomförda redan till hösten.

FLER NYHETER:

Ung man häktad för våldtäkt: "Det finns inga förmildrande omständigheter"

För Plus-kunder: Mordmisstänkt kvinna anklagas för att skylla ifrån sig: "Nu vet jag att allt inte är mitt fel"

Grått är det nya vita – men den som vill vara trendig väljer en ”greige” färg på väggarna

För Plus-kunder: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Mer läsning