Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vasaloppssegrare vann Offerdalsmilen

Hon är en av världens bästa skidåkare när det gäller långlopp.
Men hon kan även springa snabbt.
– Det är kul att springa några tävlingar varje sommar som träning inför vintern, sa Namndals Laila Kveli som vann Offerdalsmilen utan några problem.

Laila Kveli vann Vasaloppet både 2013 och 2014 och satsar på en ny säsong i långloppscupen. I uppladdningen inför vintersäsongen brukar det alltid bli några löpartävlingar.

Under tisdagskvällen ledde hon Offerdalsmilen från start till mål på tiden 37,54.

– Det kändes bra hela vägen. Det blir ju lite gratis intensivpass att springa tävlingar, sa en nöjd Kveli som var nästan två minuter före tvåan Erika Lindström från Trångsviken.

I herrklassen blev det desto tuffare kamp om segern. Sportsgymslöparna Perra Hellström och Simon Jörgensen lämnade de övriga efter bara ett par kilometer. Med knappt två kilometer kvar hade Jörgensen en liten lycka som dock täpptes till av Hellström i sista utförsbacken.

– Att springa utför är liksom min grej. Sedan var det bara att försöka lägga på en rökare på slutet, sa en nöjd Perra Hellström som nådde mållinjen först på 32,50.

Tvåa var Simon Jörgensen och trea Trångsvikens Martin Kristiansson.

Nu laddar både Sportsgym och Trångsviken mot St Olavsloppet.

– Det skulle ju vara kul om man kunde ha gått samman och haft de allra bästa löparna i ett lag för att försöka utmana de bästa norska. Men samtidigt är det också kul att ha två jämtländska lag som strider, sa Perra Hellström.