Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värvar nytt från Finland

Ås laddar om inför höstens elitseriestart. Carelyn Cordero försvinner och finländskan Anna Kirichenko ersätter.
– Vi kommer nog att få ett svagare lag i år, tror lagledaren Anna-Carin Larsson.

Om nära tre veckor smäller det. Ås inleder Pingisligan norra med bortamatch mot Storfors. Jämtlaget gör det med ett delvis nytt lag.

Ettan Carelyn Cordero lämnar Ås, troligen för spel i Spanien. Ett kraftfullt avbräck förstås. Cordero har under sina år i Ås varit en av elitseriens bästa.

Puerto Rica-spelaren ersättas av en 17-åring från Finland, Anna Kirichenko.

– Vi har haft kontakt med henne sedan tidigare. Hon har gått skola i Tyskland (motsvarande pingisgymnasium) och vi trodde väl att hon skulle bli kvar där. Därför var det en trevlig överraskning att hon har flyttat hem och vill spela med oss, menar Anna-Carin Larsson.

Kirichenko är en av Finlands bästa spelare och tillhör landslaget.

– Rent kvalitetsmässigt tror jag Anna är ungefär som Emelie (Fitzgerald). En bra, men kanske lite ojämn spelare.

Vid sidan av Fitzgerald och Kirichenko mönstrar Ås även Chloe Thomas och vänsterhänta Michelle Quach. Walesiskan Thomas – som värvades i fjol – blir lagets etta.

– Chloe har spelat Commonwealth Games i sommar och är säkert bra i gång. Michelle har flyttat till Småland och börjat ett nytt jobb. Hon ska trappa ned, men kommer att finnas med som reserv.

Blir årets lag lite svagare än i fjol?

– Ja, jag tror det. Vi har ett ganska jämnt lag, med en något svagare topp.

Ås har haft en joker på gång, Eva Brito, en spelare från Dominikanska Republiken, men den värvningen ser ut att rinna ut i sanden.

– Vi har registrerat henne, men det har också en annan klubb gjort. Det måste ha blivit något missförstånd hos förbundet. Just nu tror jag att vi riskerar att tappa henne.

Anna-Carin känner en viss besvikelse över den händelsutvecklingen.

– Ja, det är synd. Vi hade behövt henne. Det skulle ha blivit ett lyft.

Kan ni hitta någon annan spelare i stället?

– Det är mycket möjligt, men just i år verkar det vara extra svårt. Det är få spelare i omlopp. Möjligen kan det bli lättare efter jul.

Ås lär få slåss om att undvika nedflyttning till Pingisligan B efter jul. Inte minst eftersom den norra gruppen ser klart starkare ut än den södra. Om det skulle gå så illa finns det ändå chans att säsongen kan sluta i dur.

De nya reglerna innebär nämligen att även lag från Pingisligan B kan gå vidare till SM-slutspelet.

– Det är en bra förändring. Ettan och tvåan i B-serien har chans att få spela kvartsfinal. Det betyder att de lag som hamnar i B-gruppen fortfarande har något bra att sikta på, menar Anna-Carin.