Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vart är Centerns sjukvård på väg?

Vill verkligen Centerpartister i länet att man skall omfördela medel som i dag går till glesbygdens sjukvård för att privata företag skall anse det lönsamt att starta privata hälsocentraler?

Hälsovalet, innebär att privata företag kan starta hälsocentraler och ta del av våra skattemedel och vi kan inte vägra att göra detta för den borgerliga regeringen har beslutat att så skall det vara. Borgarna i Jämtland hurrar för denna valfrihet.

En kravlista på vad som skall göras och finnas på en hälsocentral jobbades fram och ingen var emot den när beslut togs. Bra kvalité och bra vård ansåg vi alla skulle finnas för länsborna genom hela livet.

En ansökan kom men togs tillbaka med hänvisning till att ersättningsnivån var för låg per patient.

Nu menar borgarna att vi ställt för höga krav på innehållet i en hälsocentral så de skrämmer bort eventuella företag som annars skulle etablerat sig i Jämtlands län.

Det är här som borgarna vill använda mer av våra skattepengar för att skapa bättre förutsättningar för företag att bedriva vård. En sådan politik tar från landsbygden och ger mera till centralorterna.

Det är ingen bra politik som inte ser helheten och förstår ordet solidaritet.Men jag tar mitt ansvar som landstingspolitiker och anser att alla vår länsbor skall ha rätt till lika bra vård var man än bor i länet. Alla har rätt till vår svenska välfärd.

Britt Carlsson (S), landstingspolitiker i Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel