Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varning för socialtjänsten

Innan du söker hjälp hos socialtjänsten, vad det än gäller, tänk på att det kan resultera i tvångsomhändertagande av dina barn.

Allt vad du säger till socialtjänsten kan komma att vändas emot dig. De låtsas vara förtroliga och hjälpsamma, men har ofta endast som mål att fylla HVB-hemmen (barnhemmen) och familjehemmen (fosterhemmen), vilka drivs kommersiellt och där de själva och deras vänner har ekonomiska intressen.

Ta inte emot någon hjälp. Det kan tolkas som att du inte klarar dig själv. Acceptera inte en plats på mödrahem. Det är ingen hjälpinstitution utan en övervakningscentral. Se till att få skriftliga motiveringar till alla beslut. Det för att du ska kunna överklaga.

Ta inte emot erbjudande om att placera barnen i jourfosterhem. De kommer aldrig hem

När socialtjänsten pratar om hjälpinsatser så menar de i regel omhändertagande eller övervakning.

Har dina barn omhändertagits så syftar nästan alla utredningar och samtal endast till att motivera en fortsatt tvångsvård.

Det finns ingen offentlig insyn och kontroll av institutionsvården. Misshandel, barnarbete, sexuella övergrepp och annan vanvård är vanligt.

Behöver du hjälp så använd vänner och släktingar eller försök klara dig själv.

Unni med familj

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel