Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varnar för ny form av kortbedrägeri

En ny form av kortbedrägeri har dykt upp i Åre och polisen vill därför varna hotellägare och turistbolag att vara vaksamma.

I det aktuella fallet beställdes boende på ett Årehotell för ett antal tusen kronor av en person från ett afrikanskt land. Boendet betalades med kreditkort via internet.

Men när hotellet kollade upp kortet hos kreditkortbolaget var det spärrat, det tillhörde också en helt annan person, en amerikansk medborgare. Eftersom kortet var spärrat blev det aldrig något fullbordat bedrägeri i det fallet. Men det finns misstanke om att detta var ett försök att lura till sig pengar via falsk bokning/avbokning, en ny typ av bedrägeri som börjat dyka upp.

– Bedrägeriet består i att man gör en bokning, betalar med hjälp av stulna handlingar via internet, och sedan avbokar och begär återbetalning på ett annat sätt, säger Håkan Hemlin vid Järpenpolisen.