Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värna vattnet

God hälsa och positiv livsmiljö för alla i Jämtlands län är det självklara målet om vi moderater får väljarnas förtroende att styra Östersunds kommun och Jämtlandsläns landsting efter valet den 14 september.

Östersund och Jämtlands län är en fantastisk del av Sverige och en bra plats att bo i. Livskvalitet upplevs olika beroende på kön och ålder men en sak har den gemensam. Den skapas inte av sig själv.

Därför är det viktigt att väljarna i höstens val lyfter fram nya personer med visioner och tydlig ambition att utveckla arvet livskvalité till kommande generationer.

Viktiga frågor gällande miljö och hälsa som exempelvis Lillsjöns unika läge och roll som rekreationsområde måste skyddas genom ett stärkt miljöskydd.

Jag anser att Östersunds omtalade dricksvatten måste få en långsiktlig lösning genom en ny vattentäkt (grundvatten istället för dagens sjövatten) för att säkerställa rent dricksvattnen med god kvalité.

Storsjöns fantastiska mervärde för staden får inte äventyras. Jag vill se omedelbara åtgärder för att minimera skadliga utsläpp och slitage som påverkar Storsjöns fauna och vatten. Storsjön ska präglas av rikt miljövänligt frilufts- och båtliv såväl vinter som sommar.

Hans Wessén (M) Kandidat till kommun och landsting

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel