Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värna Örndalen

Varför protesterar ingen mera över att ett av våra sista vildmarksområden – Örndalen – kanske kommer att byggas sönder. Beslutet är ju överklagat så faran är inte över.

Vill vi ha ännu en spökstad som står tom sommar och höst. Arbetstillfällen? Ja under byggtiden ja, men sen då? Det är svårt att fylla redan befintliga turistanläggningar under säsong, undantaget påskens 5 dagar

Varför inte rikta blickarna mot att försöka använda området även under sommaren. Övernattnings ställen finns ju i överflöd.

Örndalen är i sitt befintliga skick en tillgång för att  locka utländska gäster och andra. Investera i Mountain bikes, vandringsleder, fiskecamper och utsiktsplatser för att se  örn och björn. På andra ställen finns redan sådana platser där det läggs ut mat för att öka chansen att få se viltet.

Det öppnar också för arbetstillfällen, som guider och viltvårdare. Vi har också ett ansvar för våra barn och barnbarn innan det är för sent, innan allt bara finns på bild.

Det vore underbart om de restauranger och caféer som redan finns användes även sommartid. 

En som tror på vår framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel