Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värna Kvinnojouren

Kvinnojouren har nu påbörjat sin avveckling eftersom flera kommuner i länet väljer att inte stödja jouren ekonomiskt. Till Kvinnojouren kan kvinnor via polis, sjukhusets akutintag och socialtjänsten komma till jouren vilken tid på dygnet som helst. Detta är inte en verksamhet som bedrivs vardagar mellan 8–17. Förutom boende ger Kvinnojouren annan flexibel service som inte erbjuds av kommunerna.

Att medverka till Kvinnojourens nedläggning är att sparka undan fötterna för de kvinnor och barn som under lång tid har fått uppleva rädsla och frustration över att inte ha kunnat uppleva trygghet ens i det egna hemmet. Kvinnor som blir hotade och slagna av sina män och sambos ska ha rätt till ett skyddat boende med kompetent och empatisk personal där de kan bo utan att behöva möta män. Kvinnor som får rådgivning eller skyddat boende ska erbjudas verksamhet som ger rätt till anonymitet.

Mäns våld mot kvinnor är i teorin ett prioriterat område. I praktiken är det helt annorlunda. Kvinnojouren kämpar ständigt, år efter år med minskade anslag till verksamhet, ofta med hot om nedläggning. När klyftorna ökar i samhället ökar också mäns våld mot kvinnor. Det är män som står för merparten av allt våld som förekommer i samhället. Därför kräver vi S-kvinnor att samtliga kommuner stödjer verksamheten i den kvinnojour som i dagsläget har hela Jämtlands län och lite därtill som upptagningsområde.

Socialdemokraterna i Krokoms kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel