Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värna Huså

Annons

Efter ytterligare en genomgång av Huså Bruks Historia, av Gösta Ullberg, tänker jag, hur kunde det bli som det blev? En by som hade allt för att bli större än Åre. Dragningen av järnvägen ändrade på de goda förutsättningarna. Det som händer är att Huså invaderas av sportstugebyggare.

En ny markägare säljer tomter söder om Lalandersläktens "Fogdegården" och tycks inte känna till att det finns servitut för vattentäkt och vattenledning? En reglering med inlösen måste vara det rätta.

I nutid har vi upplevt att Storulvåvägen har fått en efterlängtad ombyggnad medan Husåvägen som var högaktuell för 20 år sedan, fortfarande är en dålig grusväg. Offerdalingar må ursäkta. Husåvägen är en väg för bofasta, turister och timmertransporter och är mycket viktig för byn Huså.

Nuvarande politiker ser en tunnelbana förbi Nacka som mer viktig än vägar i Jämtland. Huså är en by som är värd ett bättre öde.

Stig D.