Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värna flyget

Denna vecka kampanjar vi moderater på Åre/Östersunds flygplats för att vi värnar om våra goda kommunikationer med resten av Sverige. Både Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill stänga Bromma flygplats Det skulle påverka oss på landsbygden mest. En rödgrön regering där (S) har runt 30 procent av väljarstödet innebär att de kommer behöva göra eftergifter till (V) och (MP).

Konkurrensen om resenärer från Östersund har inneburit ett ökat antal avgångar men framför allt att priserna hålls nere. Stänger Bromma flygplats minskar Stockholms kapacitet att ta emot flyg och då finns det inte plats för flera aktörer. Då kommer även priserna återigen att stiga till de nivåer vi sett tidigare.

Vår besöksnäring och näringsliv är direkt beroende av goda kommunikationer. Försämras dessa kommer det bland annat att minska attraktiviteten för företag att verka i vårt län. I dag passerar hela 400 000 resenärer Östersunds flygplats årligen.

Trafikverket har varit väldigt tydligt. Bromma flygplats är ett riksintresse och verket betonar att den fyller en viktig funktion, såväl i dag som i framtiden och att det inte går att flytta den existerande trafiken från Bromma till Arlanda utan att tränga ut annan trafik.

Jag ställer därför frågan till Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Varför vill ni avveckla Jämtlands läns möjligheter att bibehålla de goda kommunikationer till övriga Sverige som nu finns?

Saila Quicklund (M), Riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel