Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värna era egna i Åre

I Åre finns det många ideella föreningar och små företag som gör spännande och bra saker. Ett sätt för dessa eldsjälar att hitta pengar för sina idéer har varit Leader. Exempel på leaderprojekt är; Lugna Gatan, Smaka på Åre, Norhalla, Hallens Jakt och skyttecentrum, Fiber i Undersåker, Åre Hästsportarena, 321: an, Åre Lokalkapital, Duved mot Vision 2020, Nya möjligheter i Kall och Åre 100 år.

De förtroendevalda i Åre kommun hade under senaste kommunfullmäktige möjligheten att hjälpa dessa lokala föreningar och småföretag som sökt medel ur Leader genom ett enkelt beslut. Oppositionen (S+MP) och en Moderat stoppade detta och anser inte att kommunen ska låna ut 750 000 kr till Åres Gröna Dalar. Bakgrunden är att länsstyrelsen inte sköter sitt arbete utan har alldeles för långa handläggningstider vilket gör att Leaderkontoret och de som sökt medel hamnar i likviditetsproblem.

Att länsstyrelsen inte sköter sina åtaganden är naturligtvis helt uppåt väggarna men att som förtroendevald i kommunen aktivt välja att använda våra idag redan hårt utsatta lokala föreningar och företag som slagträ gentemot länsstyrelsen och staten är för oss i Västjämtlands Väl helt främmande.

Att låna ut ett 30-tal miljoner till en tunnel i Åre eller lägga 20 miljoner på en bro över till Holiday Club är tydligen ok men inte att låna ut 750 000 så att föreningar och företag slipper hamna i likviditetskris. Här ser vi återigen problemet med att de etablerade partierna väljer att syssla med rikspolitiska lekar i stället för att värna våra egna kommunmedborgares bästa.

Jörgen Encke, Maria Kjellström, Jan-Ove Lindholm, Catrin Ogevall, Mikael Sundman, Västjämtlands Väl

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel