Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmlänningen Gabriel enda länsåkaren i freestylelandslaget

/
  • Gabriel Gåsste flyttade till Åre för att gå skidgymnasium, efter skolan blev han kvar i byn.  Foto: Patrick Rosenberg

Efter nästan tio år som Årebo har Gabriel Gåsste bytt klubb. Han är den enda länsåkaren i freestylelandslaget.

Annons
24-åringen kommer från Värmland och har tävlat för Sunne. Han flyttade till Åre när han var 16 år för att gå på skidgymnasiet. Efter det stannade han kvar i Åre och i år tyckte han att det var dags att byta klubb.
– Det blev som en naturlig grej eftersom jag bott här ett tag. Här kan jag ha en liten koppling till klubben och hjälpa till, säger Gabriel Gåsste.
Alla sju åkare i freestylelandslaget bor i Åre eller Järpen. De tävlar dock för andra klubbar.
– Det blir gärna så eftersom man går skidgymnasiet här. Sen är det ju trevligt här så man blir kvar, säger Gabriel Gåsste.
Säsongen 2006/07 vann Gabriel den totala Europacupen. Säsongen efter var han skadad och tävlade ingenting. I fjol var han tillbaka på banan igen och han åkte bland annat på världscupen och noterade placeringar runt 30:e plats.
– Resultatmässigt gick det ganska dåligt, men det var mer att komma tillbaka efter skada som gällde. Jag kvalificerade mig att köra världscupen så det var roligt och en nyttig erfarenhet.
Vad har du för mål med säsongen?
– Att få till bra åk. Sen är det här året innan OS så det är nu man börjar kvala dit. Det är självklart ett mål.
Premiärtävlingen i världscupen i Ryssland är inställd istället avgörs första tävlingen i Meribel, Frankrike, 18 december.
J Det blev som en naturlig grej eftersom jag bott här ett tag. Här kan jag ha en liten koppling till klubben och hjälpa till.
Gabriel Gåsste om bytet till Åre SLK

Mer läsning

Annons