Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värmestugan kvar ett tag till i samma lokaler

Värmestugan ska flytta sin verksamhet. Men var den nya lokalen ligger vill inte kyrkorådets ordförande avslöja.

Som LT tidigare berättat så är det beslutat att Pingstkyrkan slutar att driva värmestugan efter mars månad, då istället Svenska kyrkan tar över verksamheten. Svenska kyrkan får då också det kommunala bidraget på 33 300 kronor i månaden som Pingstkyrkan får.

Det stora frågetecknet under lång tid har varit till vilken lokal verksamheten kommer att flyttas. Efter tisdagens kyrkorådsmöte kan det frågetecknet rätas ut då det beslutades var värmestugan ska flyttas. Men det är dock inget som kyrkorådets ordförande Margareta Winberg (S) vill avslöja i dagsläget.

– Där är jag en mussla men vi har hittat en lokal och eftersom vi håller på att förhandla så vill jag inte säga var den ligger mer än att den ligger centralt och att vi är väldigt nöjda med den, säger Margareta Winberg (S).

Hon berättar att den behöver renoveras och att det därför kan dröja ett par månader innan de kan flytta in.

Men Pingstkyrkans kontrakt går ju ut den sista mars.

– Ja, men vi hoppas att vi kan få vara kvar några månader till i Pingstkyrkans lokaler.

Niclas Forsberg, pastor vid Pingstkyrkan i Östersund har blivit informerad om läget.

– Vi har sagt att de lokaler som används i dagsläget kan fortsätta att användas tills en flytt blir klar. Vi vill ha en så smidig övergång som möjligt och vill inte se något glapp.

Hur kommer ni att kompenseras för det?

– Vi kommer att få en liten hyrespeng som kompensation. Det kommer inte att röra sig mer än om högst ett par månader. Vi har sagt att bara det är klart innan sommaren.