Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värmestugan dröjer ytterligare

Beslutet om värmestugan dröjer trots att alla i grunden är överens. Om det blir ja i frågan kommer den att ligga på Kyrkgatan i Östersund.

Under torsdagskvällen hölls ett kyrkofullmäktige där beslut om värmestugan i Östersund skulle tas.

De senaste månaderna har verksamheten funnits i Stora kyrkans lokaler i Östersund.

Betelkyrkan som har sina lokaler på Kyrkgatan 51 mitt emot Scandic hotell har erbjudit sig att upplåta dessa till Svenska kyrkan och Östersunds församling utan att kräva någon hyra. Svenska kyrkan ska stå för personal och verksamhet.

Alla nomineringsgrupper i kyrkofullmäktige, borgerligt alternativ, centerpartiet och socialdemokraterna, vill detta. Ett gemensamt beslut om att detta ska ske med omedelbar verkan.

Men.

Beslutet om värmestugan dröjer efter att ha bordlagts under torsdagens omröstning. Borgerligt alternativ tillsammans med centerparitet såg till detta efter att de med minst en tredjedels majoritet röstat nej till förslaget gällande Betelkyrkan.

– Det är oerhört beklagligt, kommenterade kyrkofullmäktiges ordförande Margareta Winberg (s) saken.

– Verksamheten fördröjs om ett beslut inte tas nu.

Leif Westergren (b) gav sin syn på saken från talarstolen:

– Vi vill också att värmestugan ska finnas, men vi vill ha en ny utredning i saken, säger Westergren (b).

Efter att kyrkofullmäktige avslutats förklarade han varför.

– Vi upplever att inte alla nomineringsgrupper fått vara med och ge synpunkter i saken, säger Westergren (b) och menar då centerpartiet och borgerligt alternativ.

Alltså ser han inga större problem med förslaget om värmestugan i Betelkyrkans lokaler som det ser ut nu. Han vill däremot att alla delar av kyrkofullmäktige ska få vara med och påverka beslutet.

Ett nytt kyrkofullmäktige ska hållas den 20:e augusti för att ett beslut ska kunna tas så snart som möjligt.

Läs mer:

(S)nart klart med ny värmestuga lovar Winberg

Värmestuga mitt emot en krog

Kyrkan letar ny lokal för värmestugan