Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmusik i världsklass – Mynta är här igen

/
  • ”Ett makalöst sväng på alla fronter. Gå och lyssna om du har möjlighet”, skrev LT:s Anna Lundström som upplevde Mynta på Gamla Teatern för ett år sedan.

Reggae på vietnamesiska och svensk polska som övergår i indisk raga. Mynta är här igen med all världens musik i bagaget.

Annons

I april i fjol turnerade världs - musikgruppen i länet i Estrad Norrs regi. Konserterna var uppenbarligen lättsålda, sex arrangörer nappade på erbjudandet och överallt var publiken lika entusiastisk. Inte överraskande att Estrad Norr tar hit Mynta i år igen . Nu gör de fem offentliga konserter och tre skolkonserter i länet.

Mynta bildades 1979 och firar alltså 30-årsjubileum i år. Gruppen har spelat in elva skivor, och i vår kommer den tolfte, ”Meetings in India”.

Gruppens sammansättning har varierat genom åren. Dagens konstellation består av Fazal Qureshi (tabla, kanjira), Santiago Jimenez (fiol, keyboard), Dallas Smith (flöjt, klarinett, sopransax), Christian Paulin (bas), Max Åhman (gitarr), och Sebastian Printz-Werner (percussion).

Mynta spelar i Funäsdalen på måndag, i Hunge på tisdag, i Strömsund på onsdag samt på Birka och Jamtli på torsdag. Dessutom gör de skolkonserter i Sveg, Funäsdalen och Strömsund.

Mer läsning

Annons